Misaki'nin Atölyesi'ne Hoş geldiniz!Yukarıda,kulaklık şeklindeki tuşa tıklayarak müzikleri dinleyebilirsiniz! ^^

28 Haziran 2014 Cumartesi

Şeker Tadında Kore Dizileri 2





Sawakocuğumun başlatığı bu güzel tanıtımlara ben de devam edeyim dedim. Kaç tane olur bilmiyorum fakat şöyle bir gezi yapalım .Ne dersiniz iyi olur değil mi ?
Hatta bir sıralamaya tabi tutarak beğenme derecesine göre yapmak                       istiyorum. (benim beğenime göre hihhiiii :)




                Arang and the Magitrate (2012) fantastik-romantik-komedi



 Bu dizide yine Shin Min A ı fantastik bir bayan olarak görüyoruz zaten gumihodan sonra baya alıştık onun bu hallerine bu seferde karşımıza bir hayalet olarak çıkıyor karşımıza.
Konusuna geçecek olursak kız bir bakanın kızıdır ve oranın zengin soylularından bulundukları kasabada kızın babasını istemez ve onu öldürtür. Bu arada kızı da bu adamın üvey oğluyla nişanlıdır ve oğluna kızı öldürmesini söyler (oğlanda ne kansız varın siz düşünün büyük bir rahatlıkla yapıyor asında işin içinde iş var ama anlatırsam heyecanı kalmaz ). Arang öldükten sonra niçin öldüğünü kimin öldürdüğünü yani yaşamına dair hiçbir şeyi hatırlamaz öldürüldükten sonra bir kırmızı ipe bağlanmış olarak bulur kendini ruh toplayıcısının elinden kaçar ve bu dünyayla diğer dünya arasında sıkışıp kalır. Böyle 3 yıl geçmiştir. Ve kız artık nasıl karnını doyuracağını nasıl kavga edeceğini öğrenmiştir. Eun-Oh  ise  ölüleri görüyordur ve artık bundan bıkmıştır zaten annesini bulmak ister. Ve kızla karşılaşırlar başta kızı görmüyormuş gibi davranır






Hatta kız görmüyor diye o kadar rahattır ki onunla uyur yanına gider falan çocuk garibim her şeyi gördüğü için kendi kedi kendine bayağı utanır. Neyse en sonunda ölüleri gördüğü anlaşılır ve ikisi bir anlaşma yapar adam kızın niçin öldüğünü kızda adamın annesini bulmasına yardımcı olacaktır böylelikle maceraları başlar.

                                   
                              
                                           
                               Reply 1997 (2012) romantik-komedi





1997 de yaşayan bir grup lise öğrencisinin gelecekteki yaşamlarında bir lise toplantısında buluşurlar ve bu şekilde başlar dizimiz ve daha çok 1997 yılından başlayan maceralarını anlatır dizimiz.


İki kardeşin aynı kızı sevmesi bir tane her daim sap ve sap kalacak olana bir çocuk ve utangaç bir çocukla her şeyi rahatlıkla karşılayan bir kızın aşkı ve ene sonunda en acınası olana bence çok üzülmüştüm en iyi arkadaşına hatta kankasına(erkek) aşık olan bir delikanlı. İşte bu lise arkadaşlarının hayatlarında ki mücadele neşe arkadaşlığın güzelliği bu diziyi izlerken lise anılarım geldi ve özlediğimi fark ettim. (dersler hariç )




Bu sahneye ne gülmüştüm hihihi :)

A Gentleman’s Dignity (2012) romantik-komedi

İşte bu diziyi izlerken gerçekten güldüm 4 tane 40 yaşındaki ama ruhları genç kalmış olgun delikanlıların yaşadıkları olayları anlatıyor.
1.Karakterimiz

         Aralarında en karizmatik olanı ( daha sonra birde oğlu olduğu ortaya çıkacak neyse buraya girmeyeceğim) kendisi  güzel bir öğretmene tutulur tanışmaları da bayağı komik …….  O gün kazak bir elbise giymiştir. Ve bir tezgahta takılara bakıyordur o sırada bu beyefendi de oradan geçiyordur ve geçerken kadının elbisesine takılır ve kazak sökülmeye başlar ve işte orda kopar olaylar …
2. Karakterimiz bir abidir.

Güzel bir kız kardeşi vardır sevgilisi ise bu öğretmenin ev arkadaşıdır (tesadüfün bu kadarı J)neyse kız kardeşinin taşkınlıklarıyla uğraşan bir abidir. (Böyle abim olsun isterdim)
3. Karakterimizde

tam da bu anlattığım abiyle zamanla bozuşacak kişi çünkü Kız kardeşi bu adama aşıktır bu adamın da karısı ölmüştür ve kızı seviyordur zaten kızın büyük çabalarından sonra birbirlerini severler ve evlenmek isterler tabi  İzin vermez .. işte curcuna anlayacağınız.
4.karakter ise
tam kopuk (hahahahaha) hatırladıkça bir kere daha kahkaha atıyor ve devam ediyorum biraz çapkın hatta çapkınlıkta plaket verilesi bir adam . Karısı da bu adam yüzünden atmacaya dönmüş onu takip altında tutmaktadır ama her seferinde kurtuluyordu- ona çok gülüyordum- ama en sonunda boşanma eşiğine geliyor işin tuhaf tarafı adam eşinden de hiç ayrılmak istemiyor.(sebeler arasında sevgiyle beraber parada var tabii) en sonunda güzel bitiyor ama adamın muzip halleri ve konuşmaları beni fena halde gülmekten öldürüyor.Hatırladıkça hala gülesim geliyor.
Birde bu yaşıklı var ama oda sır olsun izleyince zaten göreceksiniz şekerler . aşk dolu seyirler

                                                      Ghost /Ruh (2009) korku gerilim


Bu hikayemizde ruh sağlığını araştıran bir doktorun durumunu ve bir hastasını anlatıyor aslında daha çok akıl hastası olan kız baş rolde . Bu kızın yaşadığı iç dünyası dışardan nasıl etkilendiği anlatılıyor ve daha sonra görünmeyen güçler tarafından(dünyada kalmış kinli bir ruh tabi ki ne olabilir.hoho ) ele geçirildiği gözleniyor birkaç kişi kızı öldürmek için peşine düşüyor fakat başarılı olamıyorlar.




 En sonunda ise … ben bunu izlerken bir tırstığımı hatırlıyorum.Korkuseverlere şiddetle tavsiye ederim
Kısa bir dizi sanırım 8 bölümdü. korkulu seyirler nihahahaa!!!!

                               I Do, I Do (2012) romantik-komedi



Ayakkabı sevdalısı bir kadın evlenmeyi kesinlikle istemeyen ve gereksiz gören bir işkolik büyük bir ayakkabı firmasının müdürü olan Hwang Ji An işinde başarılı ve otoriter bir kadındır. Ve bir gün bazı şeyler ters gitmiş (yine en önemliyeri hatırlayamıyorum) ve içmiş ve oldukça sarhoş olmuştur. Tesadüf bu ya Park Tae Kang  ta  de oradadır ve kadına yardım etmek ister ve evine götürür.


Olanlar olmuştur sabah kalktıklarında her şey olmuş bitmiştir bile ve kadın büyük şokla ne yapacağını bilemez ve adama bunun bir hata olduğunu olmamış gibi davranmalarını söyler fakat çocuk şok olur ilk deneyimidir biraz üzülür fakat pekte umursamaz. Taki ayakkabı şirketinin seçmelere katılmasına kadar öyle böyle seçilir ve kadının yönetiminde çalışmaya başlar. Aralarında ki samimiyet artmaya başlar  ( yani klasik durumlar işte…  yanlışlıkla elimi tuttu çarpışma yan baktın düz baktın gibi saçma komik olaylar ) tam bu sıra kadının menopoza girme gibi bir riski vardır fakat işte olacakla öleceğe karşı gelemezsin derler en sonunda bu duruma rağmen hamile olduğunu öğrenir ve…
Burada da en çok saf patavatsız Park Tae Kang. Çok güldüm onun telaşlı kaş yapayım derken göz çıkarması , işi yapayım derken eline yüzüne bulaştırması görülmeye değer.





               Mary Stayed Out All Night (2010) romantik-komedi


Popüler bir bar müzik grubu oldukça seviliyor neden dersiniz tabi ki yakışıklı solist Kang moo Kyul  yüzünden. Ama Kang moo Kyul  hayatından bıkkın hiçbir şeyden zevk almayan kendini sadece müziğine vermiş biridir.
 neyse kızın aklına bir şey gelir ve düşer çocuğun peşine Wi Mae Ri  onunla bir anlaşma yapmak ister.                          

                                        

 ee ateşle barut yan yana durur mu kız aşık olmaya başlar ama çocuk başta demiştir bana aşık olmayacaksın diye ama maalesef yapacak bir şey yok olmuştur fakat belli etmez. Çocukta aşık olmuştur fakat farkında değil o da başka bir şey birbirlerine açılırlar en sonunda ama önlerinde büyük engel vardır…  (JGS sevenlerine duyurulur kaçırmayın derim)
evlilermiş gibi göstermek ister kendilerini başta KMK kabul etmez kız büyük uğraşlardan sonra ne yapar eder kabul ettirir. Tabi olan olaylarında payı var bu durumda. Neyse kız oğlanın evini temizler toplar yemek hazırlar. Falan ama bu arada diğer çocukla da kalması gerekir babası ancak böyle ikna olmuştur. Yani kız sabahları KMK  Evinde akşamları Byun Jung In evinde durur. ( 2 kocalı Mary)


Kadınlara inancı aşka inancı yoktur. Wi Mae Ri'nin  babasının borçları yüzünden basının arkadaşının oğluyla evlenmesi isteniyordur ama bunu ne Wi Mae Ri ne de   Byun Jung In İstiyordur. (sonra aşık olmaya başlıcak çapkın)









Kızda bundan kurtulmanın yollarını aramaktadır neyse kızla KMKnın Karşılaşması bu bardaki çıkışta olur kızın arkadaşları gitmek isterler ve kız orda dururken çocuk onun hayranı zannedip ona sarılır daha sonrada çarpışma oluyordu (bak burası tamamen aklımdan çıkmış bir şey oluyordu bunlar baya kovalamaca oynuyorlardı ama neyse izleyince görürsünüz zaten hohohohoo)

                           Pasta / Makarna (2010) romantik-komedi


Hayatında en çok istediği iyi ve başarılı bir makarna şefi olmak olan … nın istediği ünlü bir restoran bundan önce bir karizmatik bir adamla karşılaşır balıkları yere saçılmış adam yardım eder
ve kızı evine kadar eşlik eder kızda ki fantezi tavan bu arada adam bu arada fark edince bayağı dalga geçiyor (orada kopmuştum.) kız adamla her karşılaştığında haşlar tartışır kavga eder ama en sonun da çalışmaya başladığı restoranın şefi olarak geldiğinde büyük bir şok geçirir. Ve bu adam mutfağında kadın çalışan istemez.


ve hep bir bahaneyle tüm kadınları kovar ve bir tek bu kız kalır en sonunda da onu da kovabilmek için türlü yollar bulmaya çalışır ve araların da trajik-komik mi desem öle bir çekişme başlar. Kadının fendi erkeği yendi lafını bir kere daha burada şahit oluyoruz  … böylede yakışıklılar olsa restoranlarda ne güzel olur hihihi




 Afiyet Olsun (Bon Appetite)



                        The Greatest  Love (2011) romantik-komedi



        Ve bu dizideki adamı tanımlamak benim için o kadar zor ki hayatımda bu kadar kibir abidesi görülmedim desem abartmış olmam herhalde. Efenim bu beyefendiden bozma  Dok Ko-Jin çok ünlü bir aktördür  zaten normalde de öylede neyse kadınlar hayran herkes peşinde deli divane , diğer taraftan Goo Ae Jung eskiden bir kız idol grubunun liderimiş. Ama bazı talihsiz durumlar yüzünden grup dağılır ve unutulup giderler.


Goo Ae Jung da tekrar ünlü olmanın yollarını ararken ajansa ta sokata olmaycak neresi varsa kaşılaşırlar.


 Kızı zaten olmazsa olmaz tam sakar patavatsız adamın sürekli başına bişey gelir kızın yüzünden  daha sonra realty Show lara katılır öyle böyle derken birbirlerini sık sık görürler. Adamı törpüleyen tek insandır. (kaçınılmaz durum)
Bu kadar şeyden sonra yan mamul olmaz mı olur. Unutmayalım kore dizisi bu illa bir aşk üçgeni olcak ama burda daha fazlası var dörtgen gibi bir şey var.




Ama şükür ki bunların ayrılması için öyle olağan üstü hal ilan edip aralarında bir anlaşma gerçekleştirmiyorlar. da aşıklar biraz daha bir birleri için alan kalıyor. Neyse efendim güzel bir romantik komedinin de sonuna ulaştığınızda yüzünüzde gülümsemeyle son buluyor fakat söylemeden geçemicem


Dok Ko-Jin lafları öyle orijinaldi ki,hareketleri de tabi gülmekten karnıma ağrılar giriyordu.



komik bir sahneyle bitireyim









                           Romance Town / 2011 romantik-komedi



Zenginlerin oturduğu bir mahalle eki evlerin hizmetçilerini baz alıyor daha çok , evde her şeyle ilgilenen bir de yetmiyormuş gibi kimisi çocuk bakarken kimi evin beyini memnun etmek zorunda kalanlar kimisi ise ev sahibine aşık olup onu kendine aşık etmeye çalışanlar. Hatta ülkesinden göç etmiş ülkesine gitmek için canla başla çalışan göçmen. Bu mahalle bununla da yetinmeyip kimin eli kimin cebinde olayını da çok güzel bir şekilde yaşıyorlar.










Daha çok bir hizmetçinin loto dan şansının yaver gitmesiyle olalar afrklı bir boyut kazanmaya başlıyor. Bir kül kendisiyken prensese dönüşmenin başka bir versiyonu da denilebilir lotodan çıkan parayı nasıl saklayacağını bilemeyip yan evlerden bir mafyanın deposunda saklamaya başlar fakat para durduğu yerde durur mu insanın aklı hep orada olur kız bu kadar parayı görünce çalıştığı evin oğluna karşı zaten duygular beslediğinden dolayı onun karşısına bir prenses gibi çıkmak ister (bir nevi adamı dener).ama vicdanı rahat değildir. Adam evde bazı hareketlerini devam ettiği için foyası ortaya nasıl çıkıyor ve ardından neler oluyor beraber göreliiiim. 

                     Three Dad One Mom /2008 romantik-komedi



Bir dizi izleyeyim komik olsun düşünceleriyle bakınırken bu diziyi far ettim en çok da ismi dikkatimi çekti başta inanamadım nasıl ya 3 baba 1 anne mi ?  Heralde kadın üç adamı birden idare ediyor falan komiğe benziyor diyim başladım izlemeye ma tahminlerim tamamen dışında çıktı ve çıkan bu konu daha komikmiş onu far ettim.


Genç çiftin  evlikleri muhteşem gitmesine rağmen bir sorunları vardır çocukları olmuyordur. Hangi tıbbi  yardımı denedilerse bir türlü başaramamışlardır. Adam çocuğumuz olmuyor ne yapalım dese de kadın ısrarla çocuk istediğinden adam alır başını iki elinin arasına ve aklına ilginç bir fikir gelir. 3 arkadaşını içmeye çağırır. Derdini  açar yalnız onlara güveniyordur ve  onlara bir teklifi vardır. Onlardan bir ricası vardır istediği arkadaşlarının “sperm”leridir(hohoh).  Arkadaşları olmaz hayır kesinlikle deseler de  en sonunda ikna eder.



Adam şehir dışında acil bir işi vardır. Dönüşte kaza yapar ve maalesef ölür. Kadında hamile kaldığını öğrenmiştir ve çok mutludur ta ki kötü haberi alana kadar. Ama ortada bir sorun vardır  bu 3 adam bu sorunu düşünmektedir bebek kimden bu 3 kafadarın kaldığı evde kadında kalır.








Daha sonra bir iş bulur ve bebeği sık sık onlara emanet eder bu safozlar da babalık duygusu kabardıkça bebeğin kendilerinden olduğuna inanaya başlarlar ve aralarında  gülmelere doyamayacağınız bir rekabet başlar...




iyi seyirler 

2 yorum:

  1. GHOST u izleyecek bir site bulamadım link verebilir misiniz acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://yeppudaa.com/ !!!
      http://www.koreanturk.com/

      Sil

Senin de söylemek istediğin sözler mi var? O halde ne duruyorsun? Fikrini benimle paylaş! ^^