Misaki'nin Atölyesi'ne Hoş geldiniz!Yukarıda,kulaklık şeklindeki tuşa tıklayarak müzikleri dinleyebilirsiniz! ^^

28 Haziran 2014 Cumartesi

Dram ve Romantik Severlere Öneriler




   Sizlere güzel bir dram romantik listesi yaptım umarım beğenirsiniz.Hepsi severek izlediğim filmlerdir. Aslında daha var ama sonraya bıraktım şimdilik... 

                           A Werewolf Boy (2012)




Filme bayıldım ve en sevdiğim oyuncu ve yakışıklı Song joong ki oynuyor. Kaçıramazdım bunu
Film bir kurt çocuğu anlatıyor yıllar önce bir adam deney yapmak için bunun üzerinde denemeler yapıyor. Daha sonra onu orada bırakıp gidiyor. Şimdi ise bir aile oraya taşınmıştır. Evin kızı  gece yarısı evin dışındaki seslerle fark ediyor bunu daha sonra onu bulduktan sonra onunla ilgilenip onu eğitmeye başlıyor. Aralarındaki arkadaşlık geliştikçe farklılaşıyor.



Çünkü ikisi de kalplerini dinlemeye başlıyorlar. Ama bir gece çocuk görmemesi gerekeni görüyor ve safça karışmasından dolayı işler sarpa sarıyor…
Ben izlerken gerçekten çok hüzünlendim normalde beğendiğim filmleri iki-üç kere izlerim ama o kadar etkilendim ki o hüznü bir daha yaşamaya katlanamadım. Hele song joong ki'yi L


       o halde gördükçe kalbim dayanmadı.

                                   Duelist (2005)


Defalarca izledim. Özellikle de bir sahnesi, müziğinden dolayı daha çok ama çok güzeldi. Farklı bir açıdan anlatılan aşk.
Bir dönem filmi şeklinde yapılmış olan bir olay mı bilemiyorum. Zalim ve herşeyi ele geçirmek izteyen bir soylu(sanırım ticaretçiydi) ve onun eskiden yanına alıp tutuğu bir adam - gayesiz ve sadece isteneni yapıyor.




Boş bir kalbe sahip - ta ki pazarda onunla karşılaşana kadar sanmayın çok romantik bir şekilde karşılaştılar. büyük bir kargaşanın içinde karşılaşıyorlar oda kızın polis olmasından kız adamın peşine düşüyor da öyle yani. Daha sonra kız sürekli bu adamı yakalamaya çalışıyor adamın lakabı da yılan ( bööf) her karşılaştıklarında bir düelloya giriyorlar.


                                                             Zamanla kaçınılmaz o aşk …


                                                           Elbowroom(2011)


Zihin engelliler yurdunda bir kız ama zihninde belki eksiklik yaşıyor ama yurdun nerdeyse bütün yükünü o taşıyor. Çamaşırlar bulaşıklar vs. Bu kız bir adamı seviyor o da engelli ve sonunda hamile kalıyor. Ve ayrıca yurdun sahibi tarafından cinsel istismara uğruyor.
İzlerken hayatta sahipsiz kalanların neler yaşadıklarını ve insanların aslında ne kadar canavarca yaşadıklarının bir iz düşümü…

                   Innocent Step /masum adımlar (2005)



Dans hayatında talihsizlikler yüzünden artık dansı bırakmış hayata küsmüş olan Young sae, yakın zaman da olacak bir dans yarışmasına arkadaşının ısrarları üzerine katılmayı kabul eder ama partneri yoktur. Çinden bir partner ayarlar fakat partnerin nişanlısı gitmemesi için ikna eder kızda kız kardeşini gönderir daha doğrusu kız ablasına ben giderim deyince Çinli şampiyon yerine kız kardeşi gelmiştir.


Fakat körede yaşaması için evlenmeleri gerekiyordur ve öylede yaparlar ama adama kızın danstan bir haber olduğunu öğrenin pişmanlıkla beraber 3 aylık hummalı bir mücadele başlar.



                                                        Bu kadar yaklaşırsan olmaz ama ... :)

                                 Love me Not (2006)



Yine bir Moon Geun Young filmi daha bu kızın oyunculuğunu gerçekten seviyorum ve seçtiği filmler ve dizilerin hiçbiri kötü olmuyor.
Büyük ve olağan üstü zengin bir aile ama sevgiden ve aile bağlarından yoksun bir malikâne.


Babası da ölünce yapayalnız kalmış ve evden kaçan abisine haber verilmiştir haber verildiği gün öldürülen abisinin dolandırıcı arkadaşları da bunu fırsat bilip ve içlerinden biri kızın abisi gibi davranarak kendini tanıtır.




Kızın abisi yerine gider kız başta ona yakın davranmaz ve abisine sinirlidir( daha doğrusu kimse tarafından sevilmek istemiyordur) ve kızın bir sıkıntısı vardır kördür adam bunu fark edince işidaha kolay olacağını düşünür ve olaylar böyleyken aşka dönüşür fakat…

                                  My love (2007)


                      4 farklı aşkı göreceğiz burada , 4 ayrı hayat 4 ayrı aşk mücadelesi

1        1.Hala eskileri yaşaya hayatını sadece eskideki hayatı için şekillendirmiş hayatının aşkını anmak için işini          seçmiş bir kalbi pişmanlıkla ve  özlemle dolu bir adam



2                2.Amerika’ya hayallerini geçekleştirmek için gitmiş fakat hayatının aşkını kaybetmiş ve tekrar onu görmek için dönüyor ama karşılaştıkları hayal kırıklığıyla beraber normal karşılıyor.



                    3.Patronuna aşık bir kadın adamın karısı ölmüş ve hayata küsmüştür ve kadın onu tekrar hayata döndürmek ister ve onu kalbini açmanın yollarını arar.



                   4.İlk karşılaşmalarından bu ana onu hep sevmiş adam sevdiği kadından ayrılınca okula bir yıl ara vermiş ve döndüğünde kız öğrenince onunla arkadaşlık yapmaya başlar ama sorun çocuğunun eski sevgilisini unutamamasıdır.
Artık kız dayanamaz ve sevdiği adama bir ders vermek için oda okuldan ayrılır. Ve…

                         Never Ending Story (2012)



Artık evlenmek istiyorlardır  ikisi de o gün evlendirme şirketine başvururlar ve birkaç gün sonra ikisi de hastanede karşılaşırlar ve kötü durum üzerinde tanışmışlardır.

O gün ikisi de kanser olduklarını ve az bir ömürlerinin kaldığını öğrenirler kız ölmeden mezarını kefenini ayarlamaya başlar.


Beraber bunları yaparlarken birbirlerini sevdiklerini far ederler ama artık bu aşk için ölmek istemiyorlardır ve ne yapacaklarını bilmez bir durum da çaresizlikle yaşam sürmeye başlarlar.


                                       Pain (2011)



Dong-hyeon sokakta satıcılık yapmaktadır ve gangsterler borcu vardır onların tanışması böyle başlıyor işte.






Nam-soon hiçbir acıyı hissetmeme hastalığı vardır bu yüzden de borçları olan insanları korkutmak için başları bu adamı döverek insanları korkutup paralarını alıyorlardır işte tam da  kızın borcunu almak için Nam soon gitmiştir.


 Öyle böyle derken kızın da kendisi gibi yalnız olduğunu  öğrenir bir de kızın bir hastalığını öğrenince ona karşı sıcaklık hissetmeye başlar kız da çok romantik ve aşka aşık bir kız ve işte bu iki yalnızın aşkını anlatıyor. 

Hangisine üzlsem diye içinizde bir çekişme oluyor bu film de ikisinde hikayesi birbirinde hüzünlü bence. L

                                The Classic (2006)



Bu filmi izlerken eskiden her şey gerçekten zormuş. Yalnız Türkiye de oluyor diye düşünürdüm bazen.
Sevdiğine kavuşamayan bir hikâye geliyor karşımıza.



Lisedeyken tanışırlar Kızın ailesi zengindir babası Siyasette olan bir kızdır ve aile dostlarının oğluyla evlendirilmek isteniyordur. Yalnız kız bu çocuğunun arkadaşını seviyordur o da onu fakat bir kere baba demiştir kimle evleneceğini kızla evlenecek olan çocuk olanların farkındadır ve kızı sevdiği halde sesini çıkarmaz bu ikilinin arasındaki aşka ama en sonun dönemin getirdikleri savaş yüzünden ayrılırlar.

Ve yıllar sonra işte o gün gelmiştir. …


                                      The Recipe (2010)



Bir kadın yaptığı yemekleri kimse yapamamaktadır ve insanlar öleceğini bildiği halde, bir suçlu yakalanacağını bildiği halde sırf o kadının yaptığı yemeği yemek için hiçbir şey gözleri görmez.




Bir haberci bunu öğrenir ve kadınla görüşür ve ona neden olduğunu sorar ve cevap alamaz aslında cevap basittir “Herkesin kullandığını kullanıyorum.” Ama adam kadının yaptığı yemeği yedikten sonra farklı bir malzeme olduğunu düşünür ve araştırmaya başlar


                                                                             ve


                    bu lezzetin arkasında aslında hüzün ve büyük bir emek ve büyük bir aşk vardır.


                  The Man From Nowhere / This Man / Ajussi (2010)




Bunu izlerken ilk başta aksiyonmuş aman neyse açtım izleyeyim şeklinde bir düşünceyle başladım ama...






Gizli ajan olarak eğitim gören bir adam karısı ve çocuğu öldürüldükten sonra hayatı sadece ölümü beklerken geçiriyordur rehincilik yaptığı yerde bir kadın ve kızı kalıyordur. Çocuk sürekli rehinecinin yanına gelip onunla sohbet edip vakit geçirir çocukta hırsızlık yapmak gibi bir huy vardır.


Adam kıza bu konuda uyarır ve kız sırf bu amcayı sevdiğinden onun yanında böyle şeyler yapmaz ama çocuğun annesi kötü işlerle uğraşıyordur ve annesi yüzünden kaçırılır ve adam çocuğu kurtarmak için ortaya çıkar.


                   Ve adam bu çocuğu o kadar seviyordur ki kendi     evladıymışçasına.

Ben izlerken beğenerek izledim keyifli seyirler 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Senin de söylemek istediğin sözler mi var? O halde ne duruyorsun? Fikrini benimle paylaş! ^^